Over ons

Onze diensten

ABC Bouwteam biedt de volgende diensten aan:

 1. Advies

  Wij voorzien u van een passend advies over uw bouwplannen. Dit wordt gedaan door adviseurs die hun deskundigheid danken aan jarenlange ervaring in de bouw. Bouwplannen vertalen wij naar een 1e bouwkundige (3D) schets. Bij het advies zit ook een heldere kostenraming.

 2. Begeleiding

  Wij vervullen een ondersteunende, begeleidende rol. Zo werken wij uw bouwplannen uit en vragen de benodigde vergunningen aan. Ook selecteren wij de juiste aannemer voor u. Ieder project kent immers een ideale aannemer en wij kennen het aanbod.

 3. Constructief

  Vaak vergeten mensen dat niet alles zomaar kan. Wij denken met u mee. Bij een verbouwing moet ontzettend veel rekening worden gehouden met de huidige constructie. Niet alles kan en niet alles mag gesloopt worden. Bij nieuwbouw bouwen wij op een zo economisch mogelijke manier.

 4. Verbouw

  ABC Bouwteam adviseert over een verbouwing. We maken tekeningen en zorgen voor de benodigde vergunningen. Ook zorgen we voor een helder kostenplaatje en het juiste bouwteam. Bij verbouwingen kunt u denken aan:

  • Dakkapellen en/of dakopbouw.
  • Uitbreidingen van een woning of bedrijfspand.
 5. Nieuwbouw

  Voor nieuwbouwprojecten vervullen we een adviserende rol. We maken een bouwtekening en een heldere kostenraming. Vervolgens streven wij ernaar de realisatie van het project zo economisch mogelijk te maken door slim om te gaan met materialen en logistiek.

Onze visie

Het realiseren van een verbouw- of nieuwbouwproject dient natuurlijk vlot te verlopen, maar dat gebeurt helaas niet altijd.

Overzicht, communicatie en samenwerking zijn de elementen die noodzakelijk zijn om de realisatie  van een bouwproject positief te laten verlopen.

Onze visie is dat de snelste en over het algemeen de goedkoopste manier om te bouwen betekend dat men met een effectief bouwteam het bouwproject realiseert. Dit bouwteam bestaat uit de opdrachtgever, een architect, een aannemer en de bouwadviseur. Wij geloven in deze aanpak, vandaar onze naam ABC Bouwteam.

De werkwijze van een bouwteam kan per project verschillen, maar hoeft ook geen must te zijn voor elk project. Vooraf bepalen wij samen wat de juiste aanpak is voor het gewenste eindresultaat.

De opdrachtgever krijgt hiermee de vrijheid om de focus te leggen op het eindresultaat, en geen onnodige stress tijdens de bouw.

De opdrachtgever kan dus uitkijken naar een bouwproject zonder zich zorgen hoeven te maken over planning, financiën en een juiste uitvoering van het bouwproject.

Bouwen is vaak een eenmalige ervaring, en wij van ABC maken dat tot een unieke ervaring.

Bouwplannen en vergunningen

Dankzij onze jarenlange ervaring in de bouw kunnen we u voorzien van deskundig advies m.b.t. uw bouwplannen. Dit advies bestaat uit:

 • Een 1e bouwkundige schets, eventueel in 3d.
 • Een onderbouwing van de bouwplannen met een heldere kostenraming.

Vervolgens kunt u beslissen of en hoe u verder wilt met uw bouwplannen.

Wanneer u besluit door te gaan met de bouwplannen dan zorgen wij voor:

 • Architecten voor het uitwerken van uw bouwplannen.
 • Het aanvragen van de benodigde vergunningen.
 • Het selecteren van de juiste aannemer(s).
 • Het deskundig begeleiden van uw bouwproject.

Wat maakt een sterk bouwteam

Een sterk bouwteam bestaat uit een aantal vakmannen met een hoge mate van deskundigheid in hun specifieke vakgebied. Een team bestaat doorgaans uit een opdrachtgever, een architect, een aannemer enz. Het is uiteraard belangrijk dat er binnen het bouwteam synergie ontstaat. Belangrijke elementen die aanwezig moeten zijn om deze synergie te creëren zijn communicatie en samenwerking. Daarnaast is het belangrijk dat iedere schakel binnen het team de focus kan leggen op zijn of haar vakgebied.

Het belang van coördinatie

Om ervoor te zorgen dat ieder specialisme optimaal presteert zonder dat de eenheid, en daarmee de synergie, binnen het team eronder lijdt, is het belangrijk dat verschillende taken worden gecoördineerd. ABC Bouwteam neemt deze coördinerende taak op zich. Dit betekent niet alleen dat het project soepel verloopt. Het betekent ook dat u rustig achterover kunt leunen en kunt genieten van de realisatie van uw bouwplannen.

Bouwprojecten moeten onvergetelijk zijn

Voor de meeste mensen is verbouwen of het realiseren van nieuwbouw op basis van uw bouwplannen, een eenmalige ervaring. ABC Bouwteam wil daarom dat ieder bouwproject een ervaring is om niet te vergeten en dan uiteraard in positieve zin.

Wij zien regelmatig voorbeelden in de bouw waarbij mensen negatief terugkijken op hun bouwproject. Aannemers en andere betrokkenen wordt van alles verweten en er heerst slechts negativiteit. Vanuit onze ervaring weten wij goed om te gaan met dit soort situaties. Door goed naar uw wensen te luisteren, helder en effectief te blijven communiceren, bewaken wij het succesvolle verloop van het bouwproject. Uiteindelijk kunnen we allemaal positief terugkijken op een succesvolle uitvoering. Ook voor aannemers is het immers van groot belang dat de bouw voorspoedig en met een goed eindresultaat verloopt.